23 Apr 2012 Отворено руско-српско осигуравајуће друштво "Согаз а.д.о." Нови Сад

23. априла у Новом Саду је отворено осигуравајуће друштво „СОГАЗ а.д.о“, чији су акционари руска осигуравајућа група „СОГАЗ“ са учешћем 51%  и Јавно предузеће  „Србијагас“ са учешћем 49%. Отварању су присуствовали генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић заједно са заменицима председника Извршног одбора Согаза Јевгенијем И. Логовинским и Алексејем И. Леоненком, затим директором маркетинга те компаније Алексејем Л. Смертином и генералним директором Согаз Нови Сад Јевгенијем В. Налетовом. Свечаности у Новом Саду, поред бројних гостију и пословних партнера, присуствовао је и представник Амабасаде Русије у Београду Владимир Уласевич.
Како је на отварању ове нове осигаравајуће куће на тржишту Србије изјавио генерални директор Србијагаса, ово је само још једна коцкица у склапању великог мозаика привредне сарадње Русије и Србије, поред изградње гасовода „Јужни ток“, подземног складишта Банатски Двор и др.
Потпредседник Управног одбора Согаза, Јевгениј Логовински је истакао да је „Согаз Нови Сад“ прва осигуравајућа компанија, коју „Согаз“ отвара у иностранству, као и да је  логично то управо буде у  Србији, јер су ту већ њихови највећи клијенти Гаспром и Гаспром њефт. „Ово је одскочна даска за Согаз. Ми ћемо се трудити да јединствено искуство које имамо у пословима осигурања применимо и овде, на тржишту Србије. Надамо се успешном пословању и већ сада можемо рећи да нам у фокусу неће бити само имовинска осигурања, тј. да ћемо се касније бавити и пословима са грађанством“, рекао је Логовински.
Генерални директор Компаније Согаз'' Нови Сад Јевгениј Налетов изразио је наду да ће његова компанија у Србији бити много више од осигуравајућег предузећа.Имамо добре везе у Русији и обезбедићемо нашим партнерима из Србије лакши излаз на руско тржиште и подршку која им може бити драгоцена, док ћемо са друге стране нашим руским партнерима помоћи да се лакше снађу на српском тржишту, рекао је Налетов.

Сва саопштења

Архива

Овде можете погледати нановија саопштења везана за активности СОГАЗ-а

Месец Година: