19 Aug 2014 Информације о могућем проширењу санкција на ОАД "СОГАЗ"

Поштовани партнери и клијенти Осигуравајуће Групе „Согаз“!
У вези са вашим питањима и као одговор на недавне информације о могућем проширењу санкција на ОАД "СОГАЗ" због усвајања „Измена и допуна смерница која се односе на привредне субјекте у власништву лица чија је имовина и имовински интереси блокирани“ од стране Министарства финансија САД-а (УС Департмент оф тхе Треасурy), обавештавамо вас о следећем:Осигуравајућа Група „Согаз“ уз помоћ правника је испитала измењени пропис и закључила да не постоје разлози за обухваћење санкцијама  ОАД "Согаз". Почетком августа 2014.године ОАД "Гаспром-Газораспределение" постао је нови акционар Групе. Компанија, која припада групи Газпром, купила 16,22% акција. Дакле, комбиновано учешће два акционара, које медије вежу за појединачна физичка и правна лица са листе санкција, није веће од 50%, док је учешће Газпром групе порасло на 40,23% Примена нових правила од стране Министарства финансија САД-а  није имала ефекта на делатност  Осигуравајуће групе Согаз. Све компаније, које припадају групи СОГАЗ, укључујући и кључног члана ОАД Согаз, настављају да у потпуности испуњавају све преузете обавезе.
Служба за односе са јавношћу осигуравајуће групе „СОГАЗ“

Сва саопштења

5 Nov 2021

УОС 5. српски дани осигурања 25.-26.11.2021. године Ливе YоуТубе канал УОС