NOVOSTI

23 Apr 2012 Otvoreno rusko-srpsko osiguravajuće društvo "Sogaz a.d.o." Novi Sad

23. aprila u Novom Sadu je otvoreno osiguravajuće društvo „SOGAZ a.d.o“, čiji su akcionari ruska osiguravajuća grupa „SOGAZ“ sa učešćem 51%  i Javno preduzeće  „Srbijagas“ sa učešćem 49%. Otvaranju su prisustvovali generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović zajedno sa zamenicima predsednika Izvršnog odbora Sogaza Jevgenijem I. Logovinskim i Aleksejem I. Leonenkom, zatim direktorom marketinga te kompanije Aleksejem L. Smertinom i generalnim direktorom Sogaz Novi Sad Jevgenijem V. Naletovom. Svečanosti u Novom Sadu, pored brojnih gostiju i poslovnih partnera, prisustvovao je i predstavnik Amabasade Rusije u Beogradu Vladimir Ulasevič.
Kako je na otvaranju ove nove osigaravajuće kuće na tržištu Srbije izjavio generalni direktor Srbijagasa, ovo je samo još jedna kockica u sklapanju velikog mozaika privredne saradnje Rusije i Srbije, pored izgradnje gasovoda „Južni tok“, podzemnog skladišta Banatski Dvor i dr.
Potpredsednik Upravnog odbora Sogaza, Jevgenij Logovinski je istakao da je „Sogaz Novi Sad“ prva osiguravajuća kompanija, koju „Sogaz“ otvara u inostranstvu, kao i da je  logično to upravo bude u  Srbiji, jer su tu već njihovi najveći klijenti Gasprom i Gasprom njeft. „Ovo je odskočna daska za Sogaz. Mi ćemo se truditi da jedinstveno iskustvo koje imamo u poslovima osiguranja primenimo i ovde, na tržištu Srbije. Nadamo se uspešnom poslovanju i već sada možemo reći da nam u fokusu neće biti samo imovinska osiguranja, tj. da ćemo se kasnije baviti i poslovima sa građanstvom“, rekao je Logovinski.
Generalni direktor Kompanije Sogaz'' Novi Sad Jevgenij Naletov izrazio je nadu da će njegova kompanija u Srbiji biti mnogo više od osiguravajućeg preduzeća.Imamo dobre veze u Rusiji i obezbedićemo našim partnerima iz Srbije lakši izlaz na rusko tržište i podršku koja im može biti dragocena, dok ćemo sa druge strane našim ruskim partnerima pomoći da se lakše snađu na srpskom tržištu, rekao je Naletov.

Sva saopštenja

Arhiva

Ovde možete pogledati nanovija saopštenja vezana za aktivnosti SOGAZ-a

Mesec Godina: